lauantai 7. tammikuuta 2012

Arabian kahvikupponen

Lähdin tänään aamusella kirpparille toiveissa löytää Arabian astioita, äidille vietäväksi. Ullakolta (=kirppis) löytyikin muutamalta myyjältä Arabiaa, lähinnä kahvikuppeja tai irrallisia "leipälautasia". Ihastuin tähän pariin, joka ei oikeasti edes taida olla pari... elleivät ole molemmat Kesäkukka-sarjaa, mutta eri "siirtokuvalla". Noh, meillä ei äipän kanssa ole tämä keräily niin nuukaa, kunhan ovat Arabiaa, ehjiä ja jollain kukkakuviolla varustettuja niin vitriiniin pääsevät näkösälle.
... Itsellekkin ilmestynyt vaivihkaa "Arabia-kuume", kiva puuhaa tuo kirppareilla astioiden kääntely ja pohjan leimojen tulkinta. Näissä ostamissani oli vanhat Arabian piippuleimat pohjassa. Tilanpuutteen vuoksi kiikutan astiat toistaiseksi äidille... Ja äippä on meistä se jolla on astioille turvallisemmat olot, minä varmaan muutan vielä moneen otteeseen ennenkuin lopullinen koti löytyy. Ehkä alan itselle kerätä jotain muuta sarjaa kuin kukkia. Vanhat satuhahmot kiinnostaisivat ehkä jos niitä ehjänä löytäisi... Kahvattoman säröisen Lumikki & 7 kääpiötä mukin näin Arabian leimoilla kirpparilla 8e:lla, mutta oli niin rikkinäinen, etten edes harkinnut ostavani. Mukissa taisi olla äreä Jörö ja netti kertoo, että niitä valmistettiin joskus 40-luvulla.
Keräileekös teistä muut Arabiaa? 
------------------------------------------------
Vielä viikko aikaa osallistua namuun!

2 kommenttia:

  1. Ihanan kupposen ja lautasen olet löytänyt. Me keräillään yhtiökumppanin kanssa vähän sitä sun tätä, nykyään yritetään vähä hillitä ettei nurkat notku liikoja. Mutta kirppikseltä lähtee mukaan jos "halavalla saa" niin arabiaa kuin muutki kupit. Japanilaiset kupit varsinki on ihania ja tsekkiläiset vai mitäs ne nyt oli...=)

    VastaaPoista
  2. Japanilaisia näkyi tuolakin, mutten niistä sitten syttynyt niin, että mukaan olisivat lähteneet. Odotan innolla, että koittaisi kevät ja pääsisi Helsingin kirppareille tonkimaan. :)

    VastaaPoista

Kiitokset kommenteistanne!