sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

LOMAILUA - viikko nro 1

Ei uskoisi, että olen kesälomaillut vasta viikon - olen ehtinyt jo vaikka ja minne...

MA - KE HELSINGISSÄ
Maanantaina astuttiin äidin kanssa Helsingin junaan. Majoituksemme oli Itäkeskuksen nurkilla, joten Itäkeskuksella tuli ahkerasti kierreltyä iltaisin / silloin kun satoi. Säät vähän haittaisivat shoppailua / suunnitelmia, joten Hietalahden torille päästiin vain tiistai-aamuna.   Samalla reissulla poikettiin ihan Hietalahden torin lähellä olleessa Ret & Vin-astiakaupassa. 

Ret & Vin 
http://www.retronomi.fi/
Lönnrotinkatu 43, Helsinki 

Itse en tiennyt mitä olisin liikkeestä ostanut - aivan liikaa kaikkea ihanaa ja ihan sopuhintaan. Mm. Vanhoja muumimukeja, figuureita, vanhaa Arabiaa ja lasi-astioita. Äiti osti keltaisen Veturipullon.

Samalla reissulla ostin "Pidä Ruotsi puhtaana"-muumimukin Itäkeskukseen hiljattain avatusta MOOMIN SHOPISTA. Samalla löysin facebookissa hehkutettuja vetoketjullisia muumikasseja. Keskiviikkona ehdimme poiketa vielä Itäkeskuksen läheisen Prisman XXL-liikkeessä, jossa sovittelin urheiluvaatteita. 

Alkuperäisen suunnitelman KILALA (japanilainen sisustus/ muumikauppa Töölössä) ja KABOOM yms kirppikset sekä muut vanhoja astioita ja kirjoja myyvät liikkeet jäivät sateen takia käymättä kokonaan. Katsoo sitten elokuussa taas ehtisikö niihinkin :)

TO KESKISELLÄ 
... eli Vesalla :D
Oli kiva päästä näkemään Vesan tuore muumimuki-kokoelma. Varsinkin ihastelin noita vanhoja ysäri-mukeja, joista osaa en ollut ikinä ennen nähnyt, muuta kuin netissä. Mitään ihmeempää ostettavaa minulla ei ollut, muutamia lasten elokuvia hamstrasin 4kpl / 10e tarjouksesta mm. Bamsea, Saapasjalkakissan... Muuten täydensinkin vain varastoja kirjekuorten ja muiden toimistotarvikkeiden osalta.

PE VAASASSA
Käväistiin miehen kanssa Eva ja Adam-kirpparilla, Piipoon legokaupassa ja käytiin syömässä Pancho Villassa. Samalla autoiltiin katsomaan Wasalandiaa ja Tropiclandiaa, kun ei olla vuosiin käyty.
 PiiPoosta ostin Duploja. Hahmot 1,50e /kpl. Circus 0,80e. Alusta 2e. Ruskea aita 0,50e. Muutamia eläimiä olisi ollut myös 2e/kpl - mutten keksinyt mitä ottaisin.
Pikkulegoja ostin myös muutamat. Hahmoista suurin osa 1,50e (myös kalliimpia ja erikoisempia löytyi). Kukat taisi olla 20c-30c/kpl. Liput ja aseet 20c, ellen väärin muista.
Ihana kauppa pitää poiketa toistekkin! Ja sinne Ilmajoen myymäläänkin on joskus ehdittävä :)

Kirpparilta ostin ihan itseäni kuvaavan paidan:
Ihana Gina Tricotin "King Kong" eurolla! <3
Löysin myös uutuus-kauhuleffan EXIST muoveissa 3e:lla. Kertoo siis ryhmästä, joka törmää metsässä BigFootiin. Pakko ostos! 

LA KIRPPISTELYÄ SEINÄJOELLA
Äiti ja veli tuli käymään, kierrettiin yhdessä tuumin kirppikset. Ullakolta löytyi äidilleni Nuutajärven vihreä Miranda-kermakko ja Joupin kirppikseltä Riihimäen lasin keltainen Kasper. Suunnittelijana Kasperissa Erkkitapio Siiroinen. 
 Nuutajärven Miranda-kermakko (kuva: retronomi.fi)

Riihimäen Kasper-maljakko (kuva: lasikonaarteet.com)

Itselleni löysin Shoppikselta ysäri-lelun, Disneyn Aristokattien talon. 
 Pieni ja symppis! 
Korkeutta noin 10cm ja aukeaa neljäksi eri huoneeksi:

SU LISÄÄ KIRPPISTELYÄ
Oltiin miehen kanssa pyöräilemässä ja poikettiin Jokitorilla. Löysin ihan lempiväreihini mätsäävän Arabian 40-luvun lautasen 5e:lla. Vielä en saanut selville mikä tämän nimi ja suunnittelija on, mutta jatkan etsintöjä. Kaunis kuvio, joka tapauksessa!

Hurjan paljon siis ollut kaikenlaista menoa (varsinkin rahanmenoa:) - mutta silti ollut todella kiva ja rentouttava lomailla. Kaikki menot - Helsingin sadetta pakoon juoksemisten lisäksi ovat tulleet extempore ja olleet mukavaa puuhaa. Myös juuri ennen lomaa alkanut jännityspäänsärky on loman mittaan pikkuhiljaa laantunut. Olen käynyt hurjasti ulkona syömässä/ herkuttelemassa ja tänään sain ikkunoiden pesu-urakankin viimein suoritettua loppuun. Myös lenkkeilyä on harrastettu ahkerasti ja kuunneltu Provinsi-esiintyjiä omalta parvekkeelta. Varsinkin Muse ja Calvin Harris kuuluivat tosi selkeästi :)

Toiselle lomaviikolle ollaan suunniteltu joka kesäistä reissua Ylistaron Wanhaan Markkiin moikkaamaan eläimiä ja shoppailupäivää Tampereelle, mutta nekin tulevat viikolla sitten eteen kun siltä tuntuu!

Lopuksi vielä kuvat lahjoista, jotka vein isotädille - joka meidät Helsingissä majoitti.
Itsetehty kaulakoru lukolla 
 ja nettikirppikseltä bongattu Heljä Liukon rintakoru - kun täti tykkää pukeutuessaan tuon tyylisiä käyttää, molemmista lahjoista tykättiin kovasti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommenteistanne!