tiistai 14. lokakuuta 2014

Fuengirolan ostokset

Ne, jotka tuntevat minut - tietävät, että rakastan selkeyttä ja valmiita suunnitelmia. Niimpä googlasin varmaan 3kk yötä päivää ennen Espanjan matkaa kauppoja, osoitteita, ohjeita ja luin muiden matkaajien blogeista vinkkejä ostoskeskuksista yms. Minulla oli koko reissun ajan mukana vihko, jossa oli tulostettuna karttoja, bussien aikatauluja, tiedot eläintarhan eläimistä ja sivutolkulla aukioloaikoja. Olen todella kova stressaamaan, joten auttoi kovasti kun tiesi edes vähän mitä tuleman pitää. Loman pyhitin netittömyydelle (ja kännykkäkin päätyi viikoksi tallelokeron perukoille), joten vihko oli ainut apuni kaupungilla kulkiessani. Kauppojahan olisi ollut loputtomasti - mutta niistä moni kuitenkin hyvin saman tyylisiä. "Kiinakauppoja" oli valtavasti verrattuna Torremolinokseen, jossa olin vieraillut aiemmin. Petyin vähän laatuun, niimpä kaikki laukut ja kengät jäivät ostamatta. Loppujen lopuksi ostin paljon vähemmän, mitä olin ajatellut. Toki matkalaukunkin painorajat tulivat äkkiä vastaan (suosittelen kaikkia ostamaan sitä ylimääräistä painoa etukäteen, vähintään 5kiloa - 15kg täyttyy yllättävän äkkiä), mutta silti.

Luin paljon myös muiden blogeista vaate- ja tavaraostoksia, sain hyviä vinkkejä! Erityisesti pidin kirjoituksista, jossa mainittiin ostopaikat ja hinnat - niimpä, päätin luetella myös omat ostokseni, josko auttaisivat Fuengirolaan matkaavia ja tänne eksyviä :)

PRIMOR-hajuvesiliikkeet 
(Miramar-ostoskeskuksessa ja Fuengirolan keskustassa)
 Tuoksu Lady Gagan Fame.
Hinta 48e / 50ml (Sokos, pelkkä tuoksu)
Fuengirolassa 19,99e (50ml tuoksu ja 75ml body lotion)

Garnier:n hiusvärit Supermercado-kaupoissa 3,65-4e. Halpoja!!!
Adidaksen tuoksu (ja suihkugeeli ei kuvassa) 4,99e/setti Primorissa.

"10 vuoden sisään syntyvälle lapselleni"
Suloinen tuttipullo 3,95e (Supermercado-kaupat), löytyi myös paljon erilaisia tutteja 1,95e.

ja kauppa nimeltä PRIMARK (klik!)

 Disneyn Autot-pitkähinainen 5e ja kahden aluspaidan setti 5e.

 Lentsikat-paita 4e

 Tuliaishuivi kaverille 3e?

 Itselle ruskea vyö 3e

 Disneyn Dalmatialais-ruokalappu 2e ja kettu 2e
(Primarkissa oli erilaisia settejä vauvoille, joissa muistaakseni tossut, pipo ja lapaset 3,50e. Aivan ihania lahjoja olisivat olleet - mutta laukussa ei ollut enää tilaa)

Marvelin muki 2,50e ja ostoskassi noin 2e?

Bambi-kangaskassi 4e

Disneyn Dumbo-tossut 39/41 - 4,50e
Ketut samaa kokoa ja hintaa

Primark-liikettä oli moni netissä suositellut, tykkäsin kovasti! Matkan parhaat ostokset tein ehdottomasti Primarkista; ihania ja edullisia Disney-tuotteita ja vaatteita sekä sisustustavaraa.

Paljon erilaisia Disney-, Gorjuss- ja jalkapallotuotteita. Ostin suurehkon Frozen-penaalin, 4,90e.

"Kiinakaupat" Los Boliches-alueella (bussikadun varrella)

 Silitettäviä Disney-elokuvien hahmoja 0,90e/kpl (korkeus noin 10cm)

 Lompakko 6e (tämä kiinakauppa sijaitsi Fuengirolan keskustassa, nämä ovat samoja lompakoita, joita olen ostanut Suomesta mm. Oulun Romeosta ja Juliasta 17-19e/kpl) 

Pokemon-kortteja löytyi myös :)

 Ylempi toppi 5e, alempi mekko 6e

Paljon tuli ostettua tälläistä pientä ja sekalaista heti-käyttöön tulevaa sälää :)
5kpl vetoketjuja 1e, Paavo Pesusieni-sösimet 1,25e ja kolme virkkuukoukkua 0,75e.

Disneyn Peter Pan-hahmo 1,85e

Disneyn Tähkäpää 4,95e

 Los Bolichesissa, bussikadun varrella törmäsin helmikauppaan nimeltä JIN.
Tarkka osoite: Avda. de los Boliches 55.
Olin jo etukäteen haaveillut löytäväni edullisen kangas-, askartelu- tai helmikaupan, tämä olikin sitten ainut, jonka kiertäessäni löysin.
 Ostin helminauhoja 2e/kpl ja metalliosia 10pss/7e.

Rantakadun varrella oli paljon vaatteita, alkoholia ja matkamuistoja myyviä pikkukojuja.

 Niistä ostin Disneyn pelikortteja, näiden piti päätyä askartelumateriaaleiksi - muttei näihin raaski koskea :) Olivat tosi kivoja! Hinnat 2,80-3,50e riippuen kojusta.

Samantyylisestä pikkuliikkeestä ostin myös muutamat meikkipussit (mallia maatuska, olivat sisäkkäin)

Huvipuiston pystyttämisen (feriat alkoivat) vuoksi tavallisia markkinoita ei Fuengirolassa lomamme aikana ollut, mutta sunnuntain markkinat päästiin sentään näkemään.
 Ostin mekon 12e ^ ja muutamia huiveja 1e/kpl
(Adidaksen yms urheiluvaatteet olivat markkinoilla mielestäni kalliita, salihousut ja t-paidat 15e/kpl. Sinne jäivät!)

Hintataso Fuengirolassa siis ihan ok, melko edullista paikoitellen. Mutta laadunvalvontaa sai ompeleiden ja saumojen kanssa suorittaa. Hyvää laukkukauppaa en tosiaan löytänyt, joten laukut jäivät ostamatta. Primarkissa olisi ollut 5-15e paljon erilaisia laukkuja, mutta en jotenkin osannut päättää minkälaisen tarvitsisin. Vähän olen pettynyt siihen miten "vähän" ostin mitään, Torremolinoksesta raahasin 5 kertaa enemmän tavaraa ja laatu oli mielestäni Torressa parempaa. Toki sekin on voinut vuosien varrella muutua. Olisin odottanut meidän löytävän halvan bändipaitoja /huppareita myyvän kaupan ja edullisia Brigitte Bijou-tyylisiä korukauppoja - vaan ei löytynyt.

Toivoisin voivani suositella monia Fuengirolan kauppoja, mutta tyydyn kehumaan vain monipuolista Primarkia ja Miramarin ostoskeskusta, josta löytyi kaikille jotain. Keskustan kaupoista suosittelisin Primor-myymälöitä (varoituksen sana Primor-myyjistä, heistä suurin osa ei puhu lainkaan englantia - joutuu taipumaan elekieleen tai Espanjaan, jos etsii jotain tiettyä).

1 kommentti:

  1. Mun sydän sulaa noille tossuille ♥ ihania ostoksia!

    VastaaPoista

Kiitokset kommenteistanne!