torstai 16. lokakuuta 2014

Fuengirola infoaVielä muutaman vinkin ajattelin Fuengirolasta kirjoitella, ennen kuin taas vaihdan askarteluun. 

Ruokailu "Suomipaikoissa"

Mahtavaahan se olisi jos voisi aina syödä kaiken mitä tahtoo sairastumatta, mutta allergiat ja yliherkkä vatsa voivat joskus olla toista mieltä...
Nälkää ei tarvinnut kuitenkaan nähdä!

 Thelman Pullapuoti
Calle Salinas 32, Los Boliches (Los Boliches juna-aseman vieressä)

Thelman pullapuodissa vierailimme lähes päivittäin; tarjolla erilaisia pullia (rahkaa ja munkkeja yms), riisi- ja perunapiirakoita, lihapasteijoita, pikkupizzoja yms. Aivan ihania välipaloja! Hinnat euron parin luokkaa. Thelman löytää helposti Fuengirola.fi lehden mainoksista yms keskustelupalstoilta.
Thelman sivuille täältä!
...............................................
Leipomo Mummola 
(junakadulla, Thelmalta noin 200-300m keskustaa kohti)

Tästä paikasta en ollut etukäteen kuullut /lukenut. Iloinen yllätys! Valmiita ruoka-annoksia esim. muusia ja nakkeja, lasagnea yms (3-4e hintaan), paljon erilaisia pullia, suolaista ja makeaa. Rakastin heidän mokkapalojaan! Kaikki pullat, mokkapalat ja suolaiset 1e/kpl ja eilisiä sai aamuisin 0,50e/kpl :) 
.........................................................

Ewald's - ruokakauppa
 http://www.ewalds.eu/ruokakauppa/
Avda. Nuestro Padre Jesus Cautivo (tien toisella puolella Mummola)
Viimeisenä päivänä bongattu ruokakauppa, josta sai suomalaista ruokaa. Makkaroita (oli sinistä lenkkiä ja huilun tuhtia!), juustoja, karkkeja, sipsejä. 

Centro Finlandiassa Kukko-ravintola
Kukossa kävimme syömässä lähes joka päivä suomalaisia ruokia. Tykkäsin kyllä kaikesta! Kaalilaatikkoa, palapaistia, lihapullia (muusilla tai ranskalaisilla)... Hinnat 6-8e ja ruokalistan juuri lomamme aikana muututtua näihin tuli mukaan myös alkusalaatit ja patongit yms.

Näissä paikoissa syöneenä uskaltauduin loppuviikosta käymään myös parissa pizzeriassa rantakadun varrella - hyvää oli, eikä tullut mitään oireita :)

Centro Finlandiassa toimi siis Kukon lisäksi monia muitakin suomalaisia yrittäjiä; parturi, suomi-kauppa, info yms.

Jos haluaa ostaa itselle juotavaksi tai lahjaksi kahvia (Juhla Mokkaa yms), niitä löytyy mm. Centro Finlandian kaupasta, Ewaldsilta ja Thelman pullapuodista. Samoista paikoista sai myös suklaata ja muita suomalaisia karkkeja.
...........................................................................................

Bussit

 Fuengirolan bussiliikennettä googlaillessa törmäsin suomenkielisiin sivuihin, jossa on selitetty selkeästi kuinka bussit Fuengirolassa kulkee. Bussit tosiaan sellasia valko/punaisia, joissa Miramar-ostoskeskuksen mainos painatettu kylkeen.

Mediterraneo Realissa asuessamme kuljimme paljon linjoilla 1 ja 4, jäimme pois Miramarin ostoskeskuksella. Mutta jos haluaa käydä esim. isommassa El Corte Inglesissä, kannattaa hypätä 2 tai 3:seen. Miramarista takaisin tullessa kannattaa jäädä kuvan Placa del Carmenilla pois, lenkki Carvajaliin on pitkä! Samassa ajassa kävelee jo vaikka minne :)

Bussivuorot "loppuvat" Carvajaliin (ainakin ne joissa me pari kertaa istuimme), joten silloin kuski saattaa häätää pois bussista ja pitää taukoa, silloin joutuu maksamaan 1,15e uudestaan, että pääsee takaisin Los Bolichesin suuntaan. Tätä ei ollut netissä kukaan selittänyt, enkä itsekkään viikon kulkemisella oikein tajunnut millä kaavalla matkoista maksettiin. Meidät häädettiin bussista pois kerran myös El Corte Inglesin kohdalla (siellä isoimmalla ostoskeskuksella, linjalla 2), bussi kävi tankkaamassa? ja palasi -  1,15e piti maksaa uudestaan. Kuskit eivät puhu englantia, joten elekielellä pitää sitten koittaa selvitä :)
Ja sunnuntain bussivuorojen aikatauluihin ei kannata luottaa, arkisin bussi kulki muutaman minuutin tarkkuudella niin kuin pitikin - mutta sunnuntaina bussit kulkivat ihan eri aikaan mitä bussipysäkkien aikatauluissa luki. 

Muuten pelkkää positiivista sanottavaa busseista - erittäin kätevä kulkemismuoto helteessä! Busseissa nimittäin toimi ilmastointi - tukka vaan hulmusi!

http://transporteurbanodefuengirola.com/map.pdf
Tulostin nämän lapun kulkureiteistä mukaan, auttoi paljon kulkemista! 

* bussimatkan hinta oli 1,15e - ei enää 1,10e!
* pdf-tiedoston aikataulut eivät pidä enää paikkaansa, uudet aikataulut näkee bussipysäkeiltä.
* busseilla kulkiessa STOP-nappia, olisi voinut halutessaan painaa, mutta lähes joka pysäkiltä oli aina tulossa väkeä kyytiin, joten STOP-nappiin ei tarvinnut pahemmin koskea. 

......................................................................

Muuta


Suosittelisin myös Nordic Videos - pohjoismaista leffavuokraamoa bussikadun varrella, lähellä Kukkoa. Nordic Videos oli ilmeisesti lopettamassa toimintaansa, koska myivät pohjoismaisia leffajulkaisujaan edullisesti pois. Meillä oli hotellissa dvd-soitin, joten ostettiin suomalaisia leffoja ja Disney Klassikoita ja katseltiin niitä iltaisin :) Mutta tosiaan vuokraamoa myytiin tyhjäksi, joten jos tätä lukee vuonna 2015 voi koko vuokraamo olla jo hävinnyt kartalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommenteistanne!