torstai 19. syyskuuta 2013

Helmityöt-kurssi

Osallistun kansalaisopiston helmityöt-kurssille asuinpaikkakunnallani. Innostuin hurjasti kurssin kuvauksesta "Tutustutaan helmimaailmaan ja luodaan ikiomia uniikkikoruja ja koristeita eri tekniikoilla. Sopii niin aloittavalle kuin edistyneellekin." Noh, koruja kurssilla kyllä tehdään - muttei missään kerrottu, että ne tehdään vain ja ainoastaan siemenhelmillä; virkaten, punoen, kääntäen ja vääntäen. Kurssi on pettymys, koska halusin tehdä enkeli-avaimenperiä, erilaisia laukkukoruja ja yksinkertaisia helmikoruja kavereille lahjoiksi (varsinkin näin ennen joulua). Saada uusia ideoita käyttää minulta jo löytyviä materiaaleja, erilaisia nauhoja helmiä ja lukkoja. Ja ennen kaikkea halusin käyttää 6-10mm helmiä, nyt saan käyttää kokoja 8, 9 ja 10... siemenhelmistä. Päätin toisella kertaa etsiä netistä jonkin kivan ohjeen ja alkaa tehdä lahjaksi muille jo jotain jouluksi. 

Lauran Verstaalta nappasin ihanan lumihiutaleen ohjeen, kiitokset Lauralle  -  ohje on mahtava!
Tulostin siis ohjeen ja tein ensimmäisen hiutaleeni kurssilla. Opettajalta tuli sanomista, mutta sainpa jotain valmista aikaiseksi... harmittaa jättää työt aina kesken, kun ei 2,5 tunnissa ehdi aloitettua korua valmiiksi tehdä. Ja seuraavalla kerralla aloitetaan taas tekemään jotain uutta... joka jää taas kesken. Suututtaa, kun kokoontumiskertoja on kuitenkin ensi keväälle saakka - miksemme voi tehdä valmiiksi asti. Ja miksi pitää olla tarkka suunnittelma, joka kerralle - ei oikein inspiroi tuollainen pakottaminen. Lisäksi materiaaleja tulisi ostaa itse hirveästi lisää (vaikka itsekkin noin 4vuotta koruilleena omistan aikamoiset varastot), koska aina näihin virkkauksiin tarvitaan jotain tiettyä lankaa/neulaa tai tiettyjä helmiä, joita kellään ei tietenkään valmiiksi ole. En myöskään ymmärrä kurssin kotiläksyjä, aloitetut korut pitäisi aina tehdä valmiiksi asti kotona, sekä aloittaa virkkaamaan /punomaan jotain "10metrin" pätkää ensikerralle... Mielestäni nuo asiat voisi hoitaa kurssilla. Kaikilla meillä on muutakin tekemistä, kuin punoilla kotonamme.

Tässä siis eilinen tekeleeni:

Tämän tein tänään Kaunareita katsellessa, valmistui noin tunnissa. Vauhti nopeutuu koko ajan kun oppii kikat ja metallilangan käyttäytymisen :)

Avautumisen päätteeksi voisin esitellä uuden rakkauteni, meidän Ryskyn.
Hän(kin) on saksanpaimenkoira ja ikää 16viikkoa.
Suloinen hössöttäjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommenteistanne!