keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tankun Tallinna (ja Helsinki)

Nää pääsi sittenkin "kesälomareissulle" vielä tänä syksynä!
Helsinkiin lähdettiin la iltapäivästä ja sunnuntaina käytiin tutustumassa Valtterin kirppiksen väen paljouteen. (*Löysin sieltä äipälle Arabian "kulhon", jonka esittelen myöhemmin*)
 
Maanantaina (3.9) otettiin Tallink Siljan ja avomiehen kanssa suunta kohti Tallinnaa!
 
Matkaa taitettiin kävellen, että päästään käymään jokaisessa mielenkiintoisessa kaupassa, jota matkan varrelle sattuu. Reissu alkoi Zelluloos-askartelukaupasta, joka sijaitsi osoitteessa: Narva maantee 38. Lueskelin tästä kaupasta Facebookin askartelun saloista juuri ennen reissua ja ajattelin, että siinäkin voidaan piipahtaa, kun matkan varrelle kerran sattuu.
 
En hirveästi kaupasta kuitenkaan innostunut, paperit eivät olleet skräppipapereita vaan yksivärisiä isoja arkkeja tai ohuita, origamipaperin tyylisiä erikokoisia papereita. Ostoskoriini kelpuutin vain nämä 4 paperia :) Ylin on taivas-kuositettua läpinäkyvää paperia ja alemmat kolme nappasin mukaan kivojen värien takia.

 
Seuraavaksi lähdettiin metsästämään Karnaluksia, osoitteeseen K.A.Hermanni 1. Ja tämän rakennuksen takaahan se sitten löytyikin. Piti vain muistaa Macks-ravintolan kohdalla kääntyä vasuriin ja kävellä C-rapulle, ja vaeltaa 2 tai 3:en kerrokseen.  

 
Ja tältä sisällä näytti:

Hinnat oli mielestäni selkeästi merkitty, mutta en kuitenkaan ihan niin paljon löytänyt ostettavaa, mitä olin alustavasti netistä tuotteita katsonut. Langat menee mammoille ja äiskälle. Muutamat kangasmerkit, vetoketjut ja korutarvikkeet itselle. Nauhojakin olisi kaupassa ollut hyllytolkulla, mutten oikein osannut päättää mitä olisin ottanut, eikä ollut mitään selkeää tarvetta niin sinne jäivät...

 
Seuraavaksi suuntasimme kohti vanhaa kaupunkia ja eteen sattui askartelukaupan tyylinen, Gallerii Mix, osoitteessa Tartu maantee 7. (Kauppa tulee vastaan Karnaluksilta Vanhaa Kaupunkia kohti suunnatessa, siinä Viru-hotellin lähellä, pian Stockmannin jälkeen.)
 

Täällä myytiin Promarkereita (hintaan 2,88e), kuvioleikkureita ja muuta askartelutavaraa. Ostin reunaleikkurin 7,20e.

 
Loppu reissun ajan seikkailtiinkin Vanhan Kaupungin kujilla, en kuitenkaan löytänyt mitään ostettavaa. Harmittaa, koska olin muilta kuullut, että sieltä suunnilta löytyy hyviä kenkä-/laukkukauppoja, itse en löytänyt yhtäkään. Maatuskoja kävin muutamassa kaupassa katsomassa, mutten ostanut yhtäkään törkeiden hintojen takia! Laivallekkin ehdittiin ajoissa ja kuutamon loisteessa suunnattiin takaisin Helsinkiin.
Ehkä ensi kesänä uudelleen, Tallinna yllätti paikoin iloisesti, mutta väsyttäviähän nuo reissut aina ovat, en osaa olla stressaamatta - ja monta yötä huonosti nukkuneena ei ole kovin häävi matkustaa. Ensi reissulla taidan jättää askartelukaupat väliin ja suunnata enemmän ostoskeskuksiin, samalla voisi jäädä hotelliin yöksi ja näin ollen helpottaa tavaroiden (ostosten) raahaamista.
......................................................................
Helsingin puolelta löysin parit korut - Iberolta ihanainen pöllö (noin 14e) ja Bijousta korviksia (noin 6e) koko setti.

 
Tigeriinkin ehdin vielä käymään ennen takaisin lähtöä. Taas tarttui kätösiin euron tavaraa ja ihanainen lompakko, tässä on 2 lokeroa ja alareunassa vielä tasku johon saa vaikka seteleitä tai kortteja :) Juuri tuommoista olen kankaisena etsinyt, mutta käy "nahkainen" versiokin.

 
Nyt sitten parannellaan reissussa rähjääntynyttä selkää ja käsien rakkoja, jotka saatiin pussien ja kassien kantamisesta. Ensi kerralla puen jotkut suojahanskat tai vielä parempi - hankin kantajan :D

8 kommenttia:

 1. Mut sähän kirjoitat monikossa. Mitä se sun seuralainen teki, jos ei kantanut sun kamoja!?

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä postauksesta! Auttoi kummasti ajankohtaista pulmaani, tai lähinnä sitä, minne en sitten ainakaan tarkoituksella lähde seikkailemaan. Olen nimittäin Tallinnan askartelukauppoja etsiskellyt ja ei niitä taida juurikaan olla? No, tiedän nyt etten huhupuheiden mukaan noihin samoihin lähde, missä sinä kävit. Ei ole tarvetta noille tuotteille, joten voin senkin ajan käyttää etsien jotain potentiaalisempaa liikettä. :) tykkäsin muutenkin siitä, että sinulla on osoitteet ja tietoa kaupoista. Ei oikein Tallinnan kartta ole hallussa, joten katunimet ovat tärkeitä. Iso apu, vaikka ei sitä löytynytkään, minne menisin. :)

  VastaaPoista
 3. Juu, ei sielä hirveästi askartelukauppoja näkynyt. Tiimarin näin ohimennen, mutten ehtinyt poiketa katsomaan, olisiko sielä ollut suomea halvempaa tai erilaisia tavaroita kuin täälä myynnissä. Kaikki nämä olivat suht lähellä satamaa, Karnaluksiin alle 2km ja näihin kahteen muuhun vielä vähemmän. Karnaluksia suosittelen, jos tarvitsee ompelukonetarvikkeita/kutoo/virkkaa/tarvitsee erikoisempia nauhoja/nappeja. Jos kortteilee, niin aika vähän tuolta löytää mitään koristetta siihen tarkoitukseen. Jos jonnekki noista vielä suuntaan niin tuohon Gallerii Mix:iin, sielä oli melko paljon edullisia kuvioleikkureita, vähän eri kuvioilla, mitä Suomessa olen nähnyt ja muutakin taiteilijatarvikkeita, maaleja yms. Ja Promarkkeistakin oli kaikkia mahd. värejä tarjolla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta ja informatiivisestä postauksesta. Joskus käynyt mielessä että voisi poiketa tuonnekin askartelumaailmaa ihmettelemään ja ollut tunnetta että jäänyt jostain paitsi...nyt ei oo sillain hinkua. Voi sitten poiketa jos muutoin on matkalla :) Me ollaan reissattu viimesyksynä ja tänä vuonna alkukesä vähän siel sun täällä eurooppaa, eikä niitä askartelukauppoja paljokaan ole ollut tarjolla taikka osuttu kohdalle :/

  VastaaPoista
 5. Pitääkin joskus piipahtaa katsomassa tuo Gallerii...Rocca Al Mare:n kauppakeskuksessa on Kunst ja Hobi Galerii.... En ole siellä itse käynyt, mutta monet ovat siellä piipahtaneet.

  VastaaPoista
 6. Oli mukava lukea teidän reissusta :). Harmi, ettet sitten kokenut mitään mullistavaa elämystä Tallinnassa. Mä olen itse käynyt siellä vasta pari kertaa, mutta molemmilla kerroilla olen varsinkin sieltä Karnaluksista löytänyt itselleni vaikka mitä ihanaa- ja toisella kerralla vähän muualtakin. Siinä Karnaluksin kulman takana on aivan ihana kangaskauppa, jossa oli myös paperiaskartelujuttuja hiukan.
  Mun blogista löytyy tunnisteella "Tallinna" pari juttua omista reissuista, jos haluat kurkata

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kivoista kommenteista! Hyvä, jos tuosta on ollut jotain apua - vaikka ekaa kertaa olin minäkin matkassa kiireellä, kiva oli kuitenkin näissä käydä - vaikken ihastumista suuremmin kokenutkaan. Huomasin kangaskaupan Karnaluksin kulmilla, muttei ollut aikaa poiketa siinä enää. Kiva kuulla, että siinäkin on askartelujuttuja, näytti ulospäin vain kangaskaupalta! Sähköpään blogiin suunnistan pikimmiten ->

  VastaaPoista

Kiitokset kommenteistanne!